Schrijfster. Zwart op wit.

Als je mij vroeger vroeg wat ik later wilde worden, zei ik steevast: schrijfster. Ik legde de lat niet laag voor mezelf: ik zou mezelf pas schrijfster noemen als ik even goed was als Roald Dahl of Annie MG Schmidt. Het probleem daarmee was natuurlijk dat ik heel lang niets durfde te schrijven. Toen ging ik naar de academie en daar leerde ik dat je om jezelf schrijver te noemen, vooral moet … schrijven. Schrijven, schrijven, schrijven, en nog eens, je raadt het al, schrijven. Gelezen worden, dat komt later wel. Graag gelezen worden: misschien. Door iedereen graag gelezen worden: een illusie. Maar dat maakt ook niets uit. Het gaat er dus om dat je: SCHRIJFT.

Dat hebben ze bij Creatief Schrijven goed begrepen. Het is geloof ik zelfs zo’n beetje hun business model. Daarom hebben ze nu ook een boek gemaakt met schrijfopdrachten voor mensen die net als ik schrijver/schrijfster willen worden, maar niet goed weten waar te beginnen. Maar bovenal is het boek een bloemlezing van teksten van aspirant-schrijvers die Vitalski selecteerde op het platform Azertyfactor dat vijf jaar bestaat.

Eén van de verhalen die Vitalski koos, is mijn Flitsverhaal Opruimen, dat eerder ook al door David Troch tot tip van de week werd bekroond. Mijn verhaal staat nu met andere woorden zwart op wit gedrukt, op papier, in een heus boek, zo één waar je dus door kan bladeren en aan kan ruiken.

Ook mijn blogbuurvrouw Rafelkath staat overigens in het boek, met een erg grappig verhaal.

Zondag wordt het boek voorgesteld op de boekenbeurs. Ik ben daar erg benieuwd naar (uiteraard!). Bovenal is dit boek met schrijfopdrachten voor mij alvast een broodnodige trap onder mijn kont om weer meer te – allemaal in koor – schrijven!

8 gedachten over “Schrijfster. Zwart op wit.

Geef een reactie