Klein geluk #10 – Zolang er zon, muziek en kinderen zijn …

Ik ben geen ochtendmens. Ik ben echt geen ochtendmens. Ik vind mijn bed ’s ochtends altijd zachter en warmer dan ’s nachts, en ik vind het wreed dat scholen en werkdagen beginnen op een uur dat ik me eigenlijk nog eens zou willen omdraaien. Dus vaak moeten wij ons ’s ochtends ontzettend haasten om overal op tijd te geraken.

Maar soms ook niet. Soms staan we vroeg genoeg op om rustig te kunnen ontbijten en te praten met elkaar. En soms is er dan zelfs nog wat tijd over om te dansen. Dan zetten we Bart Peeters op, waar Martha ontzettend grote fan van is. Of zingen we luidkeels mee met ‘Naar de wuppe’, ‘Leef‘ (dé schlager van hun lagereschooltijd) of ‘Mooi, ’t leven is mooi‘ (dé schlager van mijn lagereschooltijd). We dansen als gek, zij springen op en neer in de zetel, wat ze eigenlijk niet mogen, maar ach. En Martha zegt: mama, je danst als een tornado die de hik heeft, en dan dans ik nog wat gekker tot ik totaal buiten adem maar wel heel blij ben. Ik zing luidkeels mee: mooi, ’t leven is mooi, ondanks de tegenslagen, zorgen en pijn …

Dat kan zomaar. Dat je je het ene moment waanzinnig slecht voelt, en het volgende moment als een waanzinnige staat te dansen in je living. Gisteren was ik boos, morgen ben ik misschien verdrietig, maar hier en nu dans ik als een tornado die de hik heeft, en vind ik het leven mooi.

Zolang er zon, muziek en kinderen zijn!

Pak alles wat je ka-a-an …

#kleingeluk #miraclemornings

3 gedachten over “Klein geluk #10 – Zolang er zon, muziek en kinderen zijn …

 1. Michel Piedfort

  Weet je vandaag nog niet wat jouw klein geluk is, maak eens een lijst van jouw gelukkige momenten. Wat maakt jou blij? Zoek naar kleine dingen die je elke dag kunt doen en die haalbaar zijn.

  Iedereen wil 1 miljoen euro op zijn bankrekening om van alles mee te kunnen doen. Vaak zie ik dat het geluk niet in die grote bankrekening zit.

  Mijn kleine dingen is op mijn terras kunnen zitten in de zon, met de hond wandelen, met mijn partner ontbijten of samen op de bank zitten.

  Als dit te moeilijk is voor jou, hou gewoon je dagelijkse activiteiten bij en zet er punten achter van 0 tot 10 (0 is ik ergerde mij er aan en 10 is ik kreeg er energie van). Na verloop van tijd verschijnen je tienen meteen in beeld

  Reageren

Geef een reactie