Boodschap van algemeen nut

Mensen houden hun hand niet meer voor hun mond als ze hoesten. Op dat vlak ben ik nochtans gedrild. Je hand niet voor je mond houden als je hoest is onbeleefd. Maar nu zie ik het overal, zowel jonge kinderen vergezeld van hun ouders als oudere mannen in pak hoesten in het wilde weg en laten hun bacteriën daarbij vrijelijk rondvliegen.
Natuurlijk is het wel zo dat bacteriën het vaakst worden doorgegeven wanneer je handjes schudt met mensen. Ik doe dat dus ook niet zo graag. Handjes schudden voor een vergadering en vervolgens allemaal aan de broodjes beginnen … Dat is bijna een garantie op het verspreiden van ziektekiemen. Maar om nu gewoon in de open lucht te gaan hoesten, nee, dat vind ik niet oké.

Ik vraag me af of ik ergens een boodschap van algemeen nut gemist heb, toen we nog geen televisie hadden? Misschien heeft de overheid mensen opgedragen om niet langer hun hand voor hun mond te houden bij het hoesten en werden ouders gevraagd om het ook niet langer als dusdanig aan hun kinderen aan te leren. Misschien is griepcommissaris Marc Van Ranst op de openbare omroep komen uitleggen dat het om het verspreiden van ziektekiemen tegen te gaan voortaan zelfs verboden is om je hand nog voor je mond te houden. Ik weet het niet.

Geef een reactie