Het kind van de rekening

Ik dacht: dat zijn we mooi weer even kwijt. Dat heb ik netjes van me afgeschreven. Dan kan het er de komende dagen misschien even wat minder militant aan toe gaan in mijn volle hoofd. Dan kan ik straks misschien weer wat positiefs schrijven, over Martha die haar naam zegt bijvoorbeeld. Dat dacht ik. En toen dit: bevallen vrouwen moeten voortaan een halve dag vroeger naar huis.

Kijk, ik wil zelf zo snel mogelijk naar huis deze keer, daar wind ik geen doekjes om. Maar het is godverdomme niet aan die rechtsemannenregering om te beslissen dat je als vrouw sneller naar huis MOET. Om te besparen. Die rode knop boven je hoofd is je zuurstof als je pas bevallen bent van je eerste en totaal niet weet van welk hout pijlen te maken. Weten dat er op 10 m. van je deur een handvol vroedvrouwen klaarstaan met raad en daad, zorgt op zo’n moment voor de broodnodige mentale rust.

What’s next? We kunnen misschien nog gaan besparen op bevallen tout court en meer inzetten op thuisbevallingen. Dat thuisbevallingen ook met de nodige risico’s gepaard gaan, nou dat vergeten we even voor de aardigheid. Want ja, de economie moet draaien hé, mevrouw.

Geef een reactie