Zes maanden …

Vier maand zwanger

Je hebt nog helemaal niets ondernomen om de komst van de baby voor te bereiden. Maar dat is niet erg, want je hebt nog tijd genoeg. Je hoeft je daar zeker nu nog geen zorgen over te maken. Je hebt immers nog bijna een half jaar om alles in huis te halen en alle nodige informatie te verzamelen. En je hebt toch al een crèche, dat was het enige wat nu al in orde moest zijn.

Vijf maand zwanger

Je hebt nog steeds niets ondernomen om de komst van de baby voor te bereiden. Nu begin je je daar zorgen over te maken. Je weet immers nog altijd niet wat het verschil is tussen een wieg, een babybed en een park en je hebt nog maar vier maanden om te achterhalen wat nu precies de oplossing van dat grote mysterie is. Mensen beginnen ook te vragen of je babykamer al klaarstaat, of je geboortelijst als voorbereid is en of je al geboortekaartjes gekozen hebt. Je moet telkens ‘nee’ antwoorden en je begint je af te vragen of een olifantendracht niet beter zou zijn om het allemaal rond te krijgen. Alles wat nog moet gebeuren voor de baby lijkt een gigantische berg waar je niet overheen kunt kijken. Komt het ooit wel goed?

Zes maand zwanger

Je hebt nog steeds niet zo heel veel ondernomen om de komst van de baby voor te bereiden. Maar wel al enkele dingen en dat geeft je sporadisch wat gemoedsrust. Je weet inmiddels dat je een wieg voor naast je eigen bed, een bedje voor in de babykamer en een park voor in de living nodig hebt. Je weet welke kleur alles moeten hebben en je hebt de plaats waar je die dingen zult halen beperkt tot enkele mogelijkheden. Je entourage is in gang geschoten. Jonge moeders doneren zakken met kleren en geven nuttige tips over sterilisators en babyfoons. Collega’s hebben nog autostoelen op overschot. Je schoonzus komt de babykamer schilderen. Het geboortekaartje begint vorm te krijgen in je hoofd. Iemand vinden die het kan uitwerken zoals het in je hoofd zit, lijkt al lang niet meer zo onoverkomelijk. Je beseft dat velen je het hebben voorgedaan en dat het jou ook wel zal lukken. Je begint te verlangen naar het kindje en hebt al goesting om je huis te vullen met haar aanwezigheid. En je hebt nog drie volle maanden om alles in orde te brengen! Het komt wel goed.

Een gedachte over “Zes maanden …

  1. Pingback: Zeven maanden | Sofie

Geef een reactie