Poffie wordt Perfect Day for a Picnic

Lieve lezers, ik speel een kat-en-muisspelletje met jullie. Ik schrijf weken niets en dan weer twee posts na elkaar. En dan weer weken niets. Zo hoort het helemaal niet in blogland.

Nu ben ik ook nog van naam veranderd. Dat kwam zo. De afgelopen maanden kwam ik enkele keren op plekken waar ik de volgende conversatie had:
– En van welke blog ben jij?
– Poffie
– Euh watte?
– Poffie, maar misschien moet ik toch maar eens een andere naam kiezen

Na het blogweekend zag ik Martha een tetradoek uitspreiden op de grond en zeggen: “kom mama, we gaan picknicken”. En toen had ik ‘m, mijn nieuwe blognaam. Perfect day for a picnic. Net als ‘damngoodsoffie’ is dat een citaat uit Twin Peaks dat ik verkeerd onthouden heb. Ik dacht: vanaf nu moet elke dag de perfecte dag voor een picknick zijn. Voor minder doe ik het niet.

Over twee weken is het Sinterklaas. Van een perfecte dag voor piknikken gesproken. Als je begot niet begrijpt wat de link tussen Sinterklaas en piknikken is, dan spreek je vast geen West-Vlaams.

Piknikjes

En gaat er nu ook iets veranderen, poffie?

Wel, ik weet het nog niet.

Zoals ik schrijf op mijn about, schreef ik aanvankelijk voornamelijk voor enkele vrienden en mijn moeder. Dat was een duidelijk afgelijnd doelpubliek. Toen verloor mijn moeder haar taal en anderhalf jaar later stierf ze. Sindsdien ben ik zoekende: naar een stem, een verhaal, een stijl. In haar plaats kwamen heel veel nieuwe lezers. Ik hou jullie in gedachten bij het bloggen. Maar dat is moeilijk als ik niet weet wie jullie zijn en waarom jullie hier komen lezen. Daarom volg ik het voorbeeld van Prinses en Liese en vraag ik het jullie gewoon. Je mag antwoorden in de comments, maar als je het liever privé houdt, kan je ook mijn contactpagina gebruiken of mijn pagina op Facebook, want daar vind je me nu ook.

(Ik beloof ook plechtig dat ik niet altijd rekening met jullie ga houden, want ik vind dat bloggers in eerste instantie voor zichzelf moeten bloggen.)

Mijn vriendenboekvraagjes:

1) Wie ben je?
2) Wat doe je?
3) Wat is je grootste droom?
4) Wat is je lievelingsboek (en waarom)?
5) Schrijf of blog je zelf, en waarom wel/niet?
6) Hoe kwam je hier terecht?
7) Kom je hier vaak? Waarom wel/niet?
8) Wat wil je graag van mij lezen?
9) Waar denk je dat het naartoe gaat met deze wereld?

Mijn broer die een wordpress-genius is, heeft ervoor gezorgd dat al mijn wordpressvolgers meekwamen naar mijn nieuwe site. Dank u, broertje!

14 gedachten over “Poffie wordt Perfect Day for a Picnic

 1. Sam

  Wat fijn dat al je volgers ook mee gekomen zijn, bedankt!

  Een blog doe je inderdaad voor jezelf, mensen die meelezen is fijn, maar ergens daar een tussenweg tussen vinden is mooi denk ik. Succes met deze nieuwe start.

  Die vragen zal ik de tijd nog een keer voor nemen. Al of ok vraag 9 kan beantwoorden.. die is wel heel moeilijk. Anyway, mooi idee! Ik heb net ook zo’n soort blog klaar gezet voor donderdag, toevallig.

  Hoop dat deze nieuwe blog je meer structuur gaat geven en je helpt.

  xX

  Reageren
  1. Sofie Bericht auteur

   Ik ben benieuwd naar jouw blog van donderdag 🙂 Geloof het of niet, die vraag 9 stond weken geleden al klaar. Hij heeft een hele nieuwe betekenis gekregen nu, maar is eens zo actueel.

   Reageren
  2. Sofie Bericht auteur

   Ik ben benieuwd naar jouw blog van donderdag 🙂

   Geloof het of niet, vraag 9 stond weken geleden al klaar. Hij heeft een heel nieuwe betekenis gekregen, maar is eens zo actueel.

   Reageren
 2. gr

  ik lees je blog nog nie zo lang, maar je schrijft zo fijn dat ik ven blijven plakken. hier mijn lijstje.

  1) Wie ben je?
  Griet van antwerpen die al 7j in gent woont

  2) Wat doe je?
  ik ben moeke van 2 zoontjes, ik lees en kleur, ik bak graag zoetigheden en ik werk in de colruyt

  3) Wat is je grootste droom?
  misschien naïef en zo simpel: maar gelukkig zijn met wie ik ben en wat ik heb…. natuurlijk heb ik dromen: ik wil reizen, ik wil zomers gaan picnicken met mijn mannen, ik wil (nog eens) een dessertn buffet maken voor vrienden hun trouw (of ander groot feest)… maar het zijn niet mijn grootste dromen, want zonder gelukkig te zijn kan je toch niet dromen?

  4) Wat is je lievelingsboek (en waarom)?
  ik heb geen lievelingsboek. ik heb wel boeken / schrijvers die ik verdomd goed vind: dan brown, de trilogie van de hongerspelen, de boeken van narnia en peter aspe lees ik graag na een zware dag. dat is verstand op nul zetten en lezen.
  5) Schrijf of blog je zelf, en waarom wel/niet?
  twee zelfs. eentje dat jij volgt: what about griet. daar ben ik mee begonnen op blogpost.com omdat ik wilde vertellen over mijn vakanties en uitstapjes. soms deelde ik er ook leuke receptjes. toen mijn eerste zoontje geboren werd vertelde ik daar veel over en nu dus ook over nr. 2
  op mijn 2e blog deel ik receptjes over al het lekkers dat ik bak. dat werden er te veel om op mijn gewone blog te zetten
  https://mijnzoetezonde.wordpress.com/

  6) Hoe kwam je hier terecht?
  omdat jij mijn blog begon te volgen. dat is mij ook een mysterie hoe je daar terecht kwam 😉

  7) Kom je hier vaak? Waarom wel/niet?
  elke keer als er een post komt… omdat je leuk schrijft.

  8) Wat wil je graag van mij lezen?
  hm… daar heb ik niet echt een antwoord op… ik lees het in alle geval met plezier

  9) Waar denk je dat het naartoe gaat met deze wereld?
  een wereld waarin onze kindjes groot, gelukkig, zelfstandig, warm, zorgend en spelend in kunnen opgroeien… ondanks de angst die er nu heerst, zijn we sterk genoeg om dit het hoofd te bieden en ons zelf te zijn…

  Reageren
  1. Sofie Bericht auteur

   Bedankt voor je mooie antwoorden. Ik weet zelf eigenlijk niet meer hoe ik op je blog terechtkwam, maar ik zag dat we kinderen van dezelfde leeftijd hadden en was benieuwd 🙂

   Reageren
 3. liese

  oh leuk, ik dacht al in mijn feedly “perfect day for a picnic” wie is dat nu? Dus voor feedly gaat het blijkbaar vanzelf! De vraagjes laat ik voor een volgende keer, met meer tijd en inspiratie!

  Reageren
 4. eva

  Een leuke nieuwe blognaam, Sofie!
  1) Ik ben Eva, ik woon in Leuven en ben ook mama die geregeld zucht onder de combinatiestress
  2) ik werk voor Femma, een vrouwenorganisatie die die combinatiestress op de maatschappelijke agenda wil krijgen.
  3) mijn grootste droom is over een paar maanden samenwonen met mijn lief en mijn kinderen, op een plek waar we allemaal iets meer plaats hebben en er weer rust vinden.
  4) Mijn lievelingsboeken: ik heb er zeker 10! Ik noem er een paar: ‘Vrijheid’ van J. Franzen, ‘Oorlog en Terpentijn’ van Stefaan Hertmans, zowat alle boeken van Dimitri Verhulst, ‘Het Puttertje’ van Donna Tart, 5) ik blog ook, al een dik jaar ondertussen. Ik doe dit vooral voor mezelf, om stil te staan bij mijn drukke leven en ook omdat het me uitdaagt om me te verdiepen in wat me interesseert. Dit is mijn blog: evamaaktschoon.wordpress.com
  6) ik ben je blog beginnen lezen toen ik je via het werk leerde kennen
  7) ik vind het leuk om over je kindjes te lezen. Het verdriet over het verlies van je mama, dat vind ik zo moedig, wat je erover schrijft. Het beklijft. Ook wat je schrijft over combineren volg ik graag. Bref: ik lees je blog om wat je nu schrijft. Doe wat mij betreft maar gewoon voort…
  8) ik ben een getrainde optimist. Dus ik geloof want wil geloven dat de jeugd van vandaag er morgen in zal slagen werk en zorg fijn te combineren, de klimaatcrisis het hoofd te bieden, de armoede terug te dringen, en zich als een visje in het water te voelen in een superdiverse samenleving. Zoiets. Schoon hè?

  Reageren
  1. Sofie Bericht auteur

   Prachtige antwoorden, Eva! Zeker dat laatste. Ik geloof daar ook in (meestal). Ik wens het onszelf en onze kinderen zo hard toe dat we dat kunnen waarmaken.

   Reageren
 5. Kristiend

  Ik ben Kristien (kristiend is mijn nick op instagram) 51 jaar, getrouwd, 2 dochters en 3 kleinzoontjes van 4, 2 en 1 jaar. Op woensdag zorgen mijn man (die 4/5e werkt en op woensdag thuis is) en ik voor de kleinzoontjes. Ik ben huisvrouw en ben altijd paraat als de dochters me kunnen gebruiken 😉
  Ik blog niet zelf maar lees al zeker meer dan 10 jaar blogs. Ik zal wel bij jou terechtgekomen zijn indertijd via een blog van iemand anders.
  Vroeger stonden alle blogs op de laptop bij mijn favorieten, gelukkig kwam toen Google reader, en nog wat later Feedly.
  Ik lees je blog telkens hij op Feedly verschijnt, dus lees ik hem graag, want anders stond hij niet in mijn Feedly 😉
  Blogs over het dagdagelijkse leven lees ik het liefst. Maar natuurlijk leef ik ook mee met de tegenslagen in iemands leven.
  Veel succes nog met je blog.

  Reageren
 6. An G.

  Schandalig laat, i know, maar hier dan toch mijn antwoordjes.

  1) Wie ben je?
  ’t Liefje van je zus. Schoonzus. Het doet me er aan denken dat ik op Facebook nog eens onze ‘relatie’ moet instellen. Zoals jij me waarschijnlijk meer dan een jaar geleden vroeg. Alleen weet ik niet goed wat ik moet kiezen. Zus sluit waarschijnlijk het beste aan als ik moet kiezen uit moeder, dochter, zus, tante, nicht, oma, kleindochter 🙂

  2) Wat doe je?
  Werken. Eten. Slapen. Voor je zus zorgen. Voor ons dochtertje zorgen. Proberen te genieten van dat alles.

  3) Wat is je grootste droom?
  Ik denk niet dat ik een grote droom heb. Ik probeer te genieten van het leven zoals het komt. Ik heb een lief, een kind, een huis, vast werk en een poes. Misschien later nog een stukje van de wereld zien. Maar de Ardennen is ook een stukje van de wereld. Het hoeft niet ver te zijn. Weg zijn van thuis zorgt er voor dat ik de dagelijkse beslommeringen achter me kan laten. Als ik dat af en toe kan doen in de toekomst, lijkt me dat een mooie meevaller 🙂

  4) Wat is je lievelingsboek (en waarom)?
  Op dit moment in mijn leven: Oei, ik groei. Elke keer ik dat boek ‘nodig’ heb, krijg ik een bevestiging dat het wel een fase zal zijn. Dan kan ik weer even verder 🙂
  Ik heb nooit echt veel gelezen. Al zat ik ooit in de jeugdboekenjury, dan las ik elke maand een boek en gingen we dat bespreken in de bib en moesten we punten geven. Geen idee waarom ik dat deed.

  5) Schrijf of blog je zelf, en waarom wel/niet?
  Ik schreef ooit een blog toen ik alleen ging wonen en mijn gedachten wat wou delen. Daarna ook even toen ik zwanger was en Lore geboren werd. Tegenwoordig krijg ik mijn gedachten niet geordend, er gebeurt veel te veel in de wereld om nog te kunnen schrijven.

  6) Hoe kwam je hier terecht?
  Via Julie

  7) Kom je hier vaak? Waarom wel/niet?
  Eerlijk: als je een blog deelt op Facebook, kom ik hem lezen. Als je hem niet deelt, kom ik het pas een tijdje later te weten, als ik toevallig eens wat tijd heb en wat rond zit te surfen.

  8) Wat wil je graag van mij lezen?
  Schattige verhaaltjes en anekdotes over Martha en Thomas. Gedachten rond hoe we ons leven tegenwoordig moeten/kunnen organiseren. Ideeën en jouw visie op dingen zoals de 30-uren week. Dat helpt me mijn eigen mening te vormen. De blogs over jullie mama, ze zijn zo pakkend. Ze beschrijven zo mooi wie ze is en hoe jullie naar haar opkijken.

  9) Waar denk je dat het naartoe gaat met deze wereld?
  Ik hoop de goede kant uit, al vrees ik er voor. Ik hoop dat onze kindjes in een mooie wereld kunnen opgroeien. Het doet me telkens deugd om te lezen, om te zien dat er nog gelijkgezinde zielen zijn. Zolang die bestaan, is de strijd nog niet verloren. Hoop ik.

  Reageren

Geef een reactie