Tijd & Geluk op de #femmablogschool

blogschool

Dit najaar kreeg ik tijd om voor mezelf te zorgen. Het is pas wanneer je durft toegeven dat je die tijd nodig hebt, dat je voelt hóe nodig het eigenlijk was. Rusten, zei de dokter. Rusten deed ik. Door te slapen overdag, nu en dan niets te doen (blijft moeilijk) en te bewegen. Daarover schrijf ik nog wel eens.

Maar het werd ook tijd om mijn energiereserves een boost te geven door bezig te zijn met wat ik echt graag doe, nl. schrijven en bloggen. Ik heb me daarom ingeschreven voor de #femmablogschool. Ik heb een verhaal te vertellen. “Momenteel is het bloggen of in therapie gaan”, zoals Joke het zo mooi zei. Maar het is me niet zo duidelijk welke richting ik uit wil met mijn blog. Ik deed mezelf een weekend cadeau om daar eens goed over na te denken en van gedachten te wisselen met enkele van de vele fijne mensen die de blogosfeer rijk is.

De blogschool richt zich voornamelijk op DIY-bloggers of zo wordt het toch gecommuniceerd. Ik was niet zeker of ik daar met mijn twee linkerhanden en chaotische hoofd op mijn plaats zou zitten. Maar ik kon het toch niet laten. Mijn blog to the next level tillen, andere bloggers ontmoeten en even tijd voor mezelf nemen terwijl mijn man het ploeteren voor zijn rekening neemt. En wat ben ik blij dat ik het toch gedaan heb. Ik heb mijn rugzakje vol inspiratie, energie en leuke tips geladen om verder aan de slag te gaan.

3 dingen die ik geleerd heb op de #femmablogschool

1. Call to action.
Ik krijg steeds meer reacties op mijn blogs, maar eigenlijk vind ik het jammer dat heel veel mensen niet reageren. Ook mensen die me in real life tegenkomen durven niet altijd toe te geven dat ze mijn verhaal volgen. “Waarom vraag je het hen dan niet”, vroeg Liesje. Inderdaad, waarom? Dus, lieve mensen, laat mij gerust weten dat je hier komt lezen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

2. Blogland is een positief land.
Mijn eigen verhaal is niet altijd een happy happy joy joy verhaal. Maar ik krijg zoveel warmte van mijn medebloggers. Dat schreef ik al eerder. Bloggers zijn warme, lieve en mooie mensen.

3. Er is veel talent in ons klein landje.
Maar echt. Heel veel talent.

Live it. Blog it. Share it.

Mocht je nog twijfelen om mee te gaan op de #femmablogschool kan ik het zeker aanraden. Zelfs als je echt geen DIY-er bent. Het is gewoon heel leuk. Een weekend lang geïnspireerd worden, fijne mensen leren kennen, gezichten achter de blog ontmoeten, ontdekken dat veel mensen een verhaal te vertellen hebben.

En de belangrijkste conclusie: eigenlijk moet ik dat meer doen. Een weekendje weg. Sofie zijn en niet alleen mama. Toen M. nog een baby was en ik nog op mijn felroze wolk zat, vond ik het ondenkbaar dat ik hier ooit nood aan zou hebben. Nu besef ik dat mijn kinderen er alleen maar baat bij kunnen hebben als ik straks opgeladen en geïnspireerd weer thuiskom.

35 gedachten over “Tijd & Geluk op de #femmablogschool

 1. Mrs. Brubeck

  Tijd voor jezelf is van cruciaal belang om een balans te vinden, je bent niet alleen ouder en partner, je bent ook jij. Hoe je dat doet moet ieder voor zich uitzoeken. Wat betreft reageren deel ik je mening, maar het is dikwijls zo dat als iemand nooit terug reageert ( wat kan en mag natuurlijk) het dan wel snel ophoudt. Ik kan jouw blog leuk en boeiend vinden ( wat ook echt zo is) maar ik kan niemand forceren om de mijne boeiend te vinden en dat is soms een beetje dubbel 🙂

  Reageren
  1. damngoodsoffie

   O maar ik vind jouw blog net heel leuk en boeiend. Maar ik reageer ook niet systematisch hoewel ik je wel vaak lees. Ik ga er zelf ook op beginnen letten.

   Reageren
 2. sarah frans

  Hier nog een fan van je blog hoor !! Inderdaad stom hoor ik krijg zelf ook graag reacties van men lezers maar zelf reageer ik ook vee te weinig.
  Zelf ben ik op weekend geweest met de naaiclub, ik miste dochter- en manlief en kolven was vreselijk maar het deed wel deugd om inderdaad eens gewoon Sarah te kunnen zijn 🙂

  Reageren
 3. pianoliedvandemaand

  Ik heb al een aantal bloggers in real life ontmoet (terwijl ik dat aanvankelijk nooit ging doen) en dat is eigenlijk altijd goed meegevallen. Wat me vaak opvalt bij veel bloggers is dat ze intelligent zijn, een open geest en een brede interesse hebben, en altijd wel een verhaal te vertellen hebben. Boeiende mensen dus om ook in het echt eens te ontmoeten.

  Reageren
 4. Mamafien

  Sinds kort ook een lezer, maar er nog niet toe gekomen om te reageren. Bij deze dus 🙂 Misschien moet ik ook eens een blogschool of dergelijke volgen. Ondanks de vele tips die ik uit het Blogboek haal, lijkt zoiets me wel een interessante aanvulling. Plus het IRL contact met andere bloggers lijkt me ook super!

  Reageren
  1. damngoodsoffie

   Ik heb ook veel tips uit het Blogboek gehaald, maar het weekend ging dieper in op bepaalde dingen. Er was bv. een hele leuke workshop over smartphonefotografie en instagram van Vicky Bogaert.

   Reageren
 5. sop.hie.s

  Ik ben ook een trouwe lezeres. Een hele tijd geleden kwam ik hier terecht door 1 van je reacties op een andere blog en sindsdien laat je me niet meer los. Ik ben zelfs helemaal terug gegaan naar je eerste post om helemaal mee te zijn 🙂

  Reageren
 6. A_nnick

  Ik heb blykbaar teen en tander gemist, daar op dat blogweekend. Een reden te meer om er de volgende keer wel by te zyn. 🙂 Ondertussen blyf ik je trouw lezen, lieve Sofie.

  Reageren
 7. lunatiek

  Gek hoe moeilijk het vaak is om eens voor onszelf te kiezen, terwijl het eigenlijk zo belangrijk is… ik ben blij dat je jezelf het blogweekend gegund hebt, en gun jezelf maar eens vaker iets!

  Liefs,
  Tamara

  Reageren
  1. damngoodsoffie

   Bedankt, Tamara. Hé, jij had eerst WP en daarna blogspot. Is daar een reden voor? Het viel me dit weekend op dat veel creabloggers voor blogspot kiezen.

   Reageren
 8. Sofinesse

  Hoewel veel mensen precies gelezen hebben bij mij dat ik geen reacties kan verdragen, vind ik dat toch het fijnste aan bloggen: de reacties. Ik krijg er geregeld, maar als ik mijn statistieken bekijken zijn er toch ook heel veel die dat niet doen. Terwijl het zo deugd doet. Ik heb je nog maar pas leren kennen, maar alstublieft! Ik ga mijn best doen om te blijven komen. En die blogschool, dat overweeg ik ook eens!

  Reageren
  1. damngoodsoffie

   Bedankt voor je reactie 🙂

   Ik vind juist dat jij superveel reacties krijgt in vergelijking met andere blogs. Maar het zal misschien inderdaad nog peanuts zijn in vergelijking met je statistieken.

   De blogschool is zeker een aanrader.

   Reageren

Geef een reactie